Fartfyllda sporter för adrenalinjunkies

Nascar är naturligtvis drömmen för den som gillar fart och äventyr men den är ouppnåelig för de flesta. Här kommer andra förslag på intressanta idrotter för den som vill utöva någon idrott som ger den där eftersträvansvärda adrenalinkicken. Det kommer hela tiden nya grenar i OS med allt galnare sporter. Att åka skridskor i rodelbanan kanske känns lite övermaga och inte något som man vill ägna sig åt som hobby. Ridning är dock lättillgängligt för de flesta. En aning omanligt kanske någon skulle säga men det är naturligtvis inte sant. Alla känner till ridsportens cowboys. Westernridning är en idrott som bedrivs runtom i Sverige och när det gäller ridsport är detta den som lockar flest manliga utövare. Detta är en fartfylld idrott väl värd att testa för den som vill ha nya utmaningar.

Bergsklättring är en annan idrott som utövas i hela landet. Klättringen kanske inte är så fartfylld men denna sport piskar definitivt upp adrenalinnivåerna. Svårighetsgraderna varierar liksom styrkan på adrenalinkickarna. Det är naturligtvis en träningssak vilka klätteräventyr man ger sig ut på.

Skytte är också en fartfylld sport med krav på fokus. Klubbarna brukar tillhandahålla övningsvapen och skotten köper man i regel av klubben. Parallellen mellan skytte och fartfyllda idrotter kanske inte är självklar. Snabbskytte och precision är ganska macho även om skyttet också lockar många kvinnliga utövare. En skicklig skytt brukar kunna hantera olika typer av vapen och kunna variera mellan gevär och pistol. På vissa orter kan man kombinera skyttet med westernridning och då är det fart och fläkt. När man talar om fartfyllda idrotter kanske man inte tänker på kortspel. Faktum är att pokern benämns som en idrott och som sådan är den oerhört adrenalinstinn. Vid vissa turneringar mäter man spelarnas pulsnivåer och dessa brukar slå oerhört fort vid kritiska moment. Utgår man från pulsslag så är poker en mycket äventyrlig sport.